In M.Of. nr. 154 din data de 4 martie 2015 a fost publicat Ordinul presedintelui Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei nr. 8/2015 privind stabilirea cotei obligatorii de achizitie de certificate verzi, aferenta anului 2014.

Potrivit Ordinului, cota obligatorie de achizitie de certificate verzi de catre operatorii economici care au obligatia achizitiei de certificate verzi, pentru anul 2014, se stabileste la 0,218 certificate verzi/MWh.

Indeplinirea prevederilor Ordinului va fi realizata de catre Societatea “Operatorul Pietei de Energie Electrica si Gaze Naturale OPCOM” – S.A., producatorii de energie electrica din surse regenerabile si operatorii economici care au obligatia achizitiei de certificate verzi.

In ceea ce priveste urmarirea respectarii prevederilor Ordinului, vor fi responsabile entitatile organizatorice din cadrul Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei.

Similar articles

STS becomes a qualified certification supplier for electronic signature (Text in Romanian)

In M.Of. nr. 281 din data de 3 aprilie 2020 a fost publicata Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 39/2020 pentru completarea Legii nr.¬†455/2001¬†privind semnatura electronica. Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) a fost astfel desemnat sa furnizeze servicii de certificare calificata exclusiv catre personalul autorizat din cadrul institutiilor si autoritatilor publice. Aceasta masura a fost …

Read article