La data de 9 iulie 2009, Comisia Europeana a adoptat Comunicarea privind prelungirea valabilitatii Liniilor directoare comunitare privind ajutorul de stat pentru salvarea si restructurarea intreprinderilor aflate in dificultate.

Potrivit comunicarii, termenul de 9 octombrie 2009, stabilit initial pentru valabilitatea Liniilor directoare comunitare privind ajutorul de stat pentru salvarea si restructurarea intreprinderilor aflate in dificultate, se va prelungi pana la data de 9 octombrie 2012.

Liniile directoare au intrat in vigoare la data de 10 octombrie 2004 si stabilesc conditiile pentru acordarea ajutoarelor de salvare sau restructurare pentru intreprinderile aflate in dificultate.

Potrivit Liniilor directoare, o intreprindere se afla in dificultate in cazul in care nu este capabila, din resurse proprii sau cu fonduri pe care le poate obtine de la proprietarul/actionarii sau creditorii sai, sa opreasca pierderile care, fara interventia din exterior a autoritatilor publice, o vor condamna, aproape sigur, la iesirea din afaceri in termen scurt sau mediu.

Decizia Comisiei Europene intervine pe fondul situatiei economice dificile si instabileĀ  create de criza economica, precumĀ  si din necesitatea asigurarii continuitatii si securitatii juridice in ceea ce priveste tratarea ajutoarelor de stat acordate intreprinderilor in dificultate.

Similar articles

A new functionality in SEAP allowing publication of all amendments to contracts/framework agreements (Text in Romanian)

Agentia Nationala pentru Achizitii Publice (ANAP) a publicat la data de 19 ianuarie 2021 Notificarea cu privire la operationalizarea in cadrul SEAP a facilitatilor tehnice care sa permita aplicarea prevederilor O.U.G. nr. 114/2020 privind modificarea si completarea unor acte normative cu impact in domeniul achizitiilor publice in legatura cu obligatia de transparenta a modificarilor contractelor …

Read article