La data de 9 iulie 2009, Comisia Europeana a adoptat Comunicarea privind prelungirea valabilitatii Liniilor directoare comunitare privind ajutorul de stat pentru salvarea si restructurarea intreprinderilor aflate in dificultate.

Potrivit comunicarii, termenul de 9 octombrie 2009, stabilit initial pentru valabilitatea Liniilor directoare comunitare privind ajutorul de stat pentru salvarea si restructurarea intreprinderilor aflate in dificultate, se va prelungi pana la data de 9 octombrie 2012.

Liniile directoare au intrat in vigoare la data de 10 octombrie 2004 si stabilesc conditiile pentru acordarea ajutoarelor de salvare sau restructurare pentru intreprinderile aflate in dificultate.

Potrivit Liniilor directoare, o intreprindere se afla in dificultate in cazul in care nu este capabila, din resurse proprii sau cu fonduri pe care le poate obtine de la proprietarul/actionarii sau creditorii sai, sa opreasca pierderile care, fara interventia din exterior a autoritatilor publice, o vor condamna, aproape sigur, la iesirea din afaceri in termen scurt sau mediu.

Decizia Comisiei Europene intervine pe fondul situatiei economice dificile si instabile  create de criza economica, precum  si din necesitatea asigurarii continuitatii si securitatii juridice in ceea ce priveste tratarea ajutoarelor de stat acordate intreprinderilor in dificultate.

Similar articles

STS becomes a qualified certification supplier for electronic signature (Text in Romanian)

In M.Of. nr. 281 din data de 3 aprilie 2020 a fost publicata Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 39/2020 pentru completarea Legii nr. 455/2001 privind semnatura electronica. Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) a fost astfel desemnat sa furnizeze servicii de certificare calificata exclusiv catre personalul autorizat din cadrul institutiilor si autoritatilor publice. Aceasta masura a fost …

Read article