La data de 9 iulie 2009, Comisia Europeana a adoptat Comunicarea privind prelungirea valabilitatii Liniilor directoare comunitare privind ajutorul de stat pentru salvarea si restructurarea intreprinderilor aflate in dificultate.

Potrivit comunicarii, termenul de 9 octombrie 2009, stabilit initial pentru valabilitatea Liniilor directoare comunitare privind ajutorul de stat pentru salvarea si restructurarea intreprinderilor aflate in dificultate, se va prelungi pana la data de 9 octombrie 2012.

Liniile directoare au intrat in vigoare la data de 10 octombrie 2004 si stabilesc conditiile pentru acordarea ajutoarelor de salvare sau restructurare pentru intreprinderile aflate in dificultate.

Potrivit Liniilor directoare, o intreprindere se afla in dificultate in cazul in care nu este capabila, din resurse proprii sau cu fonduri pe care le poate obtine de la proprietarul/actionarii sau creditorii sai, sa opreasca pierderile care, fara interventia din exterior a autoritatilor publice, o vor condamna, aproape sigur, la iesirea din afaceri in termen scurt sau mediu.

Decizia Comisiei Europene intervine pe fondul situatiei economice dificile si instabileĀ  create de criza economica, precumĀ  si din necesitatea asigurarii continuitatii si securitatii juridice in ceea ce priveste tratarea ajutoarelor de stat acordate intreprinderilor in dificultate.

Similar articles

New increase of the minimum gross wage (Text in Romanian)

In M.Of. nr. 1010 din data de 16.12.2019 a fost publicata Hotararea Guvernului nr. 935/13.12.2019 pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata. Incepand cu data de 1 ianuarie 2020, salariul de baza minim brut a crescut de la 2.080 lei la 2.230 lei/luna. Aceasta suma nu include sporuri sau alte …

Read article

The impact of the increase of the minimum wage in constructions for projects financed through POR (Text in Romanian)

La data de 8 martie 2019, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, in calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operational Regional a emis Instructiunea nr. 112/2019 cu privire la aplicarea prevederilor art. 71 din O.U.G. nr. 114/2018 privind instituirea unor masuri in domeniul investitiilor publice si a unor masuri fiscal – bugetare, modificarea si …

Read article