In M.Of. nr. 894 din data de 21 decembrie 2009 a fost publicata Hotararea Guvernului nr. 1.577/2009  privind stabilirea numarului autorizatiilor de munca ce pot fi eliberate strainilor in anul 2010.

Hotararea stabileste un numar total de 8.000 de autorizatii de munca ce urmeaza a fi eliberate in anul 2010 strainilor ce doresc sa se incadreze in munca sau sa presteze munca in Romania in baza deciziei de detasare a unui angajator persoana juridica straina.

In ipoteza in care numarul cererilor pentru eliberarea de autorizatii de munca excede numarul autorizatiilor de munca astfel stabilit, acesta poate fi suplimentat prin hotarare a Guvernului, la propunerea Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, in baza unui memoriu justificativ.

Tipurile si numarul de autorizatii de munca ce pot fi acordate strainilor in jhgfanul 2010 sunt urmatoarele:

  •  autorizatii de munca pentru lucratori permanenti – 5.500;
  •  autorizatii de munca pentru lucratori detasati – 1.000;
  •  autorizatii de munca pentru lucratori sezonieri – 400;
  •  autorizatii de munca nominale – 100;
  •  autorizatii de munca pentru lucratori stagiari – 200;
  •  autorizatii de munca pentru sportivi – 500;
  •  autorizatii de munca pentru lucratori transfrontalieri – 300.

Similar articles

A new functionality in SEAP allowing publication of all amendments to contracts/framework agreements (Text in Romanian)

Agentia Nationala pentru Achizitii Publice (ANAP) a publicat la data de 19 ianuarie 2021 Notificarea cu privire la operationalizarea in cadrul SEAP a facilitatilor tehnice care sa permita aplicarea prevederilor O.U.G. nr. 114/2020 privind modificarea si completarea unor acte normative cu impact in domeniul achizitiilor publice in legatura cu obligatia de transparenta a modificarilor contractelor …

Read article