In M.Of. nr. 423 din data de 15 iunie 2015 a fost publicata Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 18/2015 privind stabilirea unor masuri necesare pentru asigurarea tranzitiei de la televiziunea analogica terestra la televiziunea digitala terestra si implementarea serviciilor multimedia la nivel national, precum si pentru completarea Legii audiovizualului nr. 504/2002.

In plus fata de reglementarile adoptate in vederea asigurarii tranzitiei de la televiziunea analogica terestra la cea digitala terestra, Ordonanta introduce posibilitatea operatorilor economici din domeniul audiovizual de a beneficia de finantare pentru productia si difuzarea de emisiuni informative, culturale si educative de interes public.

Finantarea se va acorda in baza unei scheme de ajutor de stat ce urmeaza a fi implementata in conditiile specifice prevazute de legislatia nationala si europeana din domeniul ajutorului de stat.

Prin Ordonanta se aproba bugetul total al schemei de ajutor de stat, in valoare de 67,5 milioane lei (respectiv echivalentul a 15 milioane de euro), precum si perioada de valabilitate a schemei, respectiv 1 iulie 2015 – 31 decembrie 2016.

Similar articles

A new functionality in SEAP allowing publication of all amendments to contracts/framework agreements (Text in Romanian)

Agentia Nationala pentru Achizitii Publice (ANAP) a publicat la data de 19 ianuarie 2021 Notificarea cu privire la operationalizarea in cadrul SEAP a facilitatilor tehnice care sa permita aplicarea prevederilor O.U.G. nr. 114/2020 privind modificarea si completarea unor acte normative cu impact in domeniul achizitiilor publice in legatura cu obligatia de transparenta a modificarilor contractelor …

Read article